HIZLI MENÜ

Atiker destek
ERP Nedir?

ERP Nedir?

ERP, Kurumsal Kaynak Planlaması anlamına gelen Enterprise Resource Planning kelimelerinin baş harfleridir.

 

ERP, Kurumsal Kaynak Planlaması anlamına gelen Enterprise Resource Planning kelimelerinin baş harfleridir. Tarihçesi 100 yıldan daha eski olup, temeli 1913 yıllarında Ford Whitman Harris tarafından geliştirilen ekonomik sipariş miktarı (EOQ) modeline dayanmaktadır. Günümüzde bu sistemler farklı ölçek ve sektörlerdeki firmaları yönetmek için kritik önem taşımaktadır.

ERP Sistemi Nedir?

ERP sistemi işletmelerin tüm yönetim, üretim süreçlerinin koordineli bir düzene entegre edildiği ve işletmeye ait tüm verilerin saklanabildiği kullanımı kolay bir sistemdir. Bu sisteme giren dijital verilerin farklı disiplinler tarafından tek bir noktada işlenip, takibi yapılabilmektedir. Teknolojik altyapı ile donatılan söz konusu sistemler, birden fazla yazılımın bir araya gelmesiyle oluşabildiği gibi tek bir yazılım paketinden de oluşabilir. Atiker ERP Sistemleri 40 yıllık işletme deneyimi ile uzman kişiler tarafından geliştirilmiş bir sistemlerdir. 

ERP Programı Nedir?

ERP programı içerisinde birbirinden bağımsız olarak da çalışabilen; Stok Yönetimi, Cari Yönetimi, Finans Yönetimi, Depo Yönetimi, Üretim Yönetimi, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi gibi modüller bulunur. İşletmelere yönelik geliştirilen programın içerdiği modüller sayesinde işletmenizin tüm süreçlerini dijital ortamdan takip edebilir ve departmanlar arası koordinasyonu sağlayabilirsiniz. İşletmenizdeki çalışanlarınızı, iş süreçlerinizi, teknolojileri ve müşterilerinizi entegre edersiniz. Atiker İş Yazılımlarının üstün raporlama yetenekleriyle işletme süreçlerinizde oluşan verileri daha kolay okuyabilirsiniz. 

ERP Programı Neden Gereklidir?

Sahip olunan Kurumsal Kaynak Planlaması programı, firmanız bünyesindeki tüm karmaşık iş süreçlerini tek bir noktadan takip edebilme, yönetebilme ve tüm bunların hızlı ve hatasız gerçekleşmesine olanak sunar. Bunu yaparken işletmelerin tüm kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak işletmeler için sağlam bir altyapı oluşturur. Örneğin; sisteme müşteri siparişinin girilmesinden üretime, üretimden teslimata kadar tüm iş süreçlerinizi Atiker Sistem Entegratörü ile kolaylıkla yönetebilirsiniz.

ERP Modülleri Nelerdir?

İşletmelerin gereksinimleri sabit kalmaz ve kurum büyüdükçe sistemler de büyüyebilmelidir. Geçmişte işletmeler tür muhasebe, finans veya İnsan Kaynakları gibi tek bir modül ile yetinirken artık işletme yönetiminin, üretimin ve satışın evrildiği yeni dünyada artık tek bir modül büyüyen işletmelerin iş süreçlerine yeterli gelmemektedir. Bu nedenle Kurumsal Kaynak Planlaması geniş bir hizmet alanı sunan farklı modülleri bünyesinde barındırır. Kurumsal Kaynak Planlaması modülleri, işletmelerin süreçlerini barındıran stok, muhasebe, fatura, tedarik gibi alt programlara denir. Atiker Yazılım’ın geliştirmiş olduğu Atiker Sistem Entegratörü içerisinde işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm modülleri hizmete sunar.

Stok Yönetimi

İşletmenizin ihtiyacı olan detayda ve özelliklerde stoklarınızı tanımlayarak stok yönetiminizi kolaylaştırmanızı sağlar.

Cari Yönetimi

Ticari hayatınızı sürdürürken işlem yaptığınız tüm paydaşlarınızın verileri ve işlem detaylarını tek bir çatı altıda toplamanızı sağlar.

Tedarik Yönetimi

Tedarik Yönetimi Modülünde, talep-tekliften ürün kabulüne kadar tüm süreçlerinizi kontrol altında tutarak tedarik süreçlerinizi yönetebilirsiniz.

Satış Yönetimi

Satış Yönetimi Uygulamaları birbiri ile entegre çalışan alt modülleri ile Tüm satış süreçlerinizi kontrol altında tutmanızı sağlar. 

Finans Yönetimi

Finans Yönetim Modülleri ile finansal kaynaklarınızı en iyi şekilde planlayarak işletmenizi her zaman bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Genel Muhasebe

Mevzuat değişikliklerinin anlık olarak desteklendiği genel muhasebe uygulamaları işlemlerinizi kolaylaştırmanızı sağlar.

Depo Yönetimi

Depo ve hücre tanımlamalarınızı yaparak, tüm operasyonlarınızı depo ve hücre bazında gerçekleştirebilirsiniz.

Üretim Yönetimi

Üretim aşamalarınızı kolay ve etkili biçimde yönetebilir, üretimin her anından haberdar olabilirsiniz. 

Dış Ticaret Yönetimi

Dış Tİcaret Yönetimi ihracat süreçlerinizi ve sevkiyatlarını kontrol altında tutmanızı sağlar.

Proje Yönetimi

Proje bazlı iş yapan işletmelerde tüm süreçlerin proje bazında takip edilmesi ve yönetilmesi gerekmektedir. 

Bütçe Yönetimi

Bütçe Yönetimi Modülü gelir ve giderlerinizi önceden planlamanızı sağlar.

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan Kaynakları Modülü, işletmelerin en temel yapı taşlarını oluşturan personelleri en iyi şeklide yönetebilmeyi ve takip edebilmeyi sağlar.

Müşteri İlişkileri Yönetimi

CRM Modülü ile müşteri ilişkilerinizi kusursuz yönetin. Müşterilerinizi potansiyel pozisyonundan aktif müşteri adımına kadar tüm süreçleriyle yönetebilmenizi sağlar. 

Mobil ERP ve İş Zekası Uygulamaları

Sunulan modüllerin mobil telefon ve diğer akıllı cihazlara entegre ederek tüm iş süreçlerinin mobil teknolojiler üzerinden de kolayca takip edilmesini sağlar.

 

OMA ÖMER ATİKER HOLDİNG
Sizi Arayalım
yukari