AtikER'de Veri Güvenliği

AtikER ERP çözümünde kullanıcı taraflı kayıtların silinmesi veya değiştirilmesi adına çeşitli önlemler alınmaktadır. Böylelikle resmi kayıtlar yöneticinin kontrolünde olması sağlanır. AitkER de yer alan güvenlik için önlemler aşağıda ki gibidir.

Ekran Bazlı Şifreleme

Atiker Yazılım program ekranlarında birçok işlem fonksiyon butonu bulunmaktadır. Bu butonlar kayıt, silme, basım, maliyet oluşturma, risk yükseltme ya da hesap gizleme gibi farklı amaçlar için kullanılır. Ekran bazlı şifreleme ise bu işlemlerin yapılmasından hemen önce kullanıcıdan şifre girmesini ister. Böylece kayıt bütünlüğü sağlanarak istenmeyen durumların oluşması engellenmiş olur.

Ekran Ve Olay E-Posta Bildirimi

Günümüzde hemen her işletmede anlık müdahale edilmediği zaman oluşabilecek sorunları anlık öğrenmek için Atiker Yazılım tarafından işletmelere yönelik olarak geliştirildi. Program ekranlarında herhangi bir kritik iş adımından haberdar olunması gerekiyor ise bildirim sistemi kullanılmalıdır. Örneğin yeni bir stok kartı açıldığında, bir cari kart bilgileri değiştirildiğinde ya da kasadan bir kayıt silindiğinde sistem otomatik olarak ilgili kişilere e-posta ile bildirim yapacaktır. Böylece işletmeler, istenmeyen durumlara önceden müdahale ederek olumsuzlukların yaşamasını engellemiş olur.

Kullanıcı Bazlı Kayıt Güvenliği

Gelişmiş veri tabanı sistemlerinde de var olan bu özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerinin yapmış oldukları kayıtları silemez ya da düzeltemezler. Atiker iş yazılımları bu gelişmiş özelliği her seviyedeki veri tabanı sisteminde sunabilmektedir. Örneğin, alış faturalarını işleyen iki muhasebe birimi çalışanını düşünelim. Bunlar birbirlerinin girmiş oldukları fatura kayıtlarını görebilirler fakat “Kullanıcı Bazlı Kayıt Güvenliği” aktif olduğunda bu kayıtları görürler ancak silme ya da düzeltme yapamazlar.

Tarih Kilitleme

Bu özellik ile kullanıcıların istenen tarih aralığında işlem yapması sağlanır. Örneğin KDV beyannamesi verilmiş bir dönem için ekleme ve değiştirme kaydı yapılması istenmiyorsa tarih kilidi kullanılır ve kullanıcıların istedikleri gibi geçmişe kayıt yapmaları engellenir. Böylece çok kullanıcılı ortamlarda sonradan yapılan değişiklikler ile problem yaşanmasının önüne geçilmiş olur. Tarih kilitleme işlemi, tüm modüllerde kullanılabileceği gibi, belirlenen modüllerde de kullanılabilir. Eğer kayıt gerçekten yapılması gerekiyor ise ancak yönetici şifresine sahip bir kullanıcı aracılığı ile kayıtlar üzerinde ekleme, düzeltme, iptal gibi işlemler yapılabilir.

Yönetsel Raporlama Desteği

Stratejik iş planlaması günümüz işletme yönetimlerinde kaçınılmaz hâle gelmiştir. Bu nedenle işletmeler gelecekle ilgili kararlar alırken mutlaka doğru bilgileri görerek karar almalıdırlar. İşletme yönetimi ile ilgili kararların stratejik bir şekilde alınabilmesi için yönetsel bilgilere önemli ölçüde gereksinim duyulmaktadır. Yönetsel bilgilerin üretilebilmesi için yönetsel karar destek sisteminin kurulabilmesi gerekmektedir. Karar destek sisteminin üreteceği bilgiler finansal planlama, durum analizi, kriz yönetimi ve yönetsel denetim gibi konuların kontrol edilebilir olmasını sağlayacaktır. Yönetsel Raporlamalar ile elde edilecek bilgilerden yönetim kararları yanında stratejik yönetim ve pazarlama yönetimi, üretim, insan kaynakları gibi işlevsel yönetim alanları ile ilgili kararların desteklenmesi de sağlanabilir. Atiker Yazılım, yazılım geliştirme ile veri işleme gücünü işletme bilgilerinin değerlendirilmesinde ve analiz edilmesinde kullanmaktadır. Bu süreçte hem teknik imkânlardan yararlanılmakta hem de uzman ERP danışmanlarının tecrübeleriyle en doğru bilgilere ulaşılmaktadır.


 

OMA ÖMER ATİKER HOLDİNG
Sizi Arayalım
yukari